Állatvédelmi témahét

Állatvédelmi témahét

Az idei tanévben nemcsak egy napra korlátozódott az állatokkal foglalkozó foglalkozások, programok ideje, hanem egy héten keresztül más és más tevékenységeken keresztül gondoltunk rájuk.

Az alsó tagozat tanulói évfolyamonként egy-egy állatot jelenítettek, formáltak meg. Felsős tanulóink pedig páros, illetve csoportmunkában állatokkal, állatvédelemmel kapcsolatos feladatlapot töltöttek ki.

Osztályonként az első helyezett csapatok:

5.a.: Hamza Nóra, Józsvai Eszter, Mogyorósi Luca

5.b.: Horváth Virág, Panka Rebeka, Tóth Ividő

6.b.: Lajtai Vivien, Takács Zoé

7.a.: Péter Hanna Miranda, Csönge Rebeka, Szirmai Panna

7.b.: Filep Gergely, Háli András

A Szülői szervezeten keresztül iskolánk is bekapcsolódott a közeli állatmenhelyeknek indított gyűjtésbe, aminek keretében állateledeleket lehetett felajánlani. Örülünk annak, hogy sok felajánlás érkezett, amely a sokszor nehéz anyagi helyzetben lévő civil szervezetek számára nyújt segítséget a menhelyi állatok ellátásában.

Iskolánk ŐKO faliújságját is aktualizáltuk, olyan állatok képét helyeztük ki rá, amelyekből nagyon kevés van már Földünkön. Ha a kiállítást végignézzük, nagyon „pixeles” képeket láthatunk. Ez egy érdekes hatást ér el. Annyi pixelből készült a kép felbontása, amennyi az adott állatból megtalálható bolygónkon. Abból az állatból van a legkevesebb, amely a legkevésbé ismerhető fel a fotón. Diákjaink, ha végignézik a tárlatot elszomorodva tapasztalhatják, hogy a 6. nagy kihalás következtében egyre szegényesebb lesz az a sokszínű állatvilág, amely körülvesz bennünket.

Kapcsolódó galéria

Állatok világnapja

Pályázatok

Erzsébet táborok
NKA
Határtalanul
Ökoiskola
 Okosan a pénzzel!
Bethlen Gábor Alap