Erzsébet - táborok pályázatai

Erzsébet - táborok pályázatai

A zánkai Erzsébet-tábor 2024. június 10-12.

Iskolánk 6.b osztálya az Erzsébet-táborok „Tavaszi ottalvós” pályázatának keretében három napot töltött Zánkán. A gyermekek számára igényesen kialakított, tiszta, modern környezetben felejthetetlen élményekben volt részünk. A tábor területén minden adott a kulturált szabadidős tevékenységekhez. A szabadban parkok, játszóterek, trambulinok, túraútvonalak és sportpályák várják a gyerekeket, a zárt térben több helyen található játékterem, ahol pingpongozni, csocsózni és léghokizni lehet. Ingyenesen kölcsönözhető a táborban foci-, kosár-és röplabda, valamint tollaslabda is. A kedvező időjárás miatt sok időt töltöttünk a szabadban, bejártuk a tábor területét, kisvonattal a lementünk a Balatonpartra is. Sajnos a hajózásról lemaradtunk, de így is teljes élményben volt részünk.

A színes szabadidős programok mellett a tábor számos érdekes előadással, foglalkozással várja a gyerekeket. Élményekben gazdag, színvonalas programokon vettünk részt, amelyeket részben előzetesen foglaltunk, részben a helyszínen választottunk ki. Pedagógus kollégámmal arra törekedtünk, hogy mindenki számára érdekes és tartalmas előadásokra vigyük a gyerekeket. Megismerkedtünk az e-sporttokkal és a kutyakiképzés fortélyaival, megtudtuk, hogyan lesz valaki író és kipróbálhattuk a mesékről szerzett ismereteink mélységét. Dr. Erőss Zsolt özvegye elvitt bennünket a Himalájára, gondolatban mi is hegymászókká váltunk.

Esténként a szervezők közösségi programokkal tették színesebbé az ország számos településéről érkező gyerekek táborozását. Az első nap könnyűzenei koncerten vettünk részt, a második napon fergeteges hangulatú diszkóban lazítottunk.

A szállásunk kényelmes és minden igényünket kielégítette, a szobák tágasak, jól felszereltek és tiszták voltak. A táborban 24 órás egészségügyi szolgáltatás és napi háromszori étkezés biztosította a kényelmünket. A természeti és az épített környezet, valamint a programok és a segítők hozzáállása példaértékű a zánkai táborban. Hálásan köszönjük a szervezők és a tábori dolgozók munkáját! Köszönjük a tartalmas programokat!

Képek: https://www.illyes-heviz.hu/galeriak/zankai-erzsebet-tabor-2024-junius-10-12

 

 

 

Nyári Élménytábor Köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos tanulói részére a Fonyódligeti Erzsébet-táborban - Hévízi Illyés Énekkaros tábor - (2023-ELM-02)

Iskolánk kórusa az idén nem Reziben táborozott - ahogy azt évek óta tette-, hanem egy sikeres pályázatnak köszönhetően a fonyódligeti Erzsébet -táborban tölthetett egy felejthetetlen jutalom hetet a nyár közepén. Noha csak az első két nap volt szerencsénk a fürdésre, a gazdag programkínálat, a rengeteg lehetőség miatt nem is éreztük hiányát. Volt vízi és szárazföldi kalandpark, sportolási lehetőségek, közösségépítő és digitális kompetenciát fejlesztő foglalkozások, éjszakai játék, számháború, esténként Disco vagy táncház…., zárásként pedig tűzijátékban gyönyörködhettünk. Noha a tábor ezúttal kifejezetten jutalom jellegű volt, azért bemutatkoztunk kórusként is a tábori „Ki mit tud?”-on, amelynek abszolút győztese lett kórusunk. Ennek eredményeképpen kb. 600 gyermek előtt énekelhettünk a táborzárón, ahol a „TESÓk” (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) sorfala és tapsa mellett vonultunk színpadra, ill. jöttünk le onnan. Szóló énekben első helyezett lett Máté Mira, a furulya kvartett pedig második helyezést ért el.  A sportban is jeleskedtünk, a strandröplabda bajnokság első helyezettje lett csapatunk.  A kórusvezető (Holczerné Szabó Ágnes) munkáját ezúttal is Balázs Árpádné és Laborfalvi Lászlóné segítette. Sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projekt és a 2023. évi hazai költségvetési támogatás biztosította a minőségi, élményalapú táborozást.

Köszönjük a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak a lehetőséget és a sok-sok élményt!

Képek: https://www.illyes-heviz.hu/galeriak/erzsebet-tabor-2023-korus

 

Tavaszi, ottalvós osztálykirándulás, köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos tanulói részére Zánkán 2023.

2023-TVK-01-00992 - Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és AMI 6

28 gyermek

3 kísérő

Iskolánk 6. évfolyamos tanulói 2023. június 06-09. között Zánkán, az Erzsébet –táborban tölthettek el 3 felejthetetlen és élményekben gazdag napot. A gyermekek kíséretében Molnárné Kőcs Zsuzsa, Porkoláb Annamária osztályfőnökök és Tóth Luca vettek részt.

A zánkai táborhely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással – például sárkányhajózással, kalandparkkal –, valamint 2021-től már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel, továbbá a felújított, Zánka-Erzsébettábor vasútállomással várja a táborozókat. 3000 fő a befogadóképessége. Így tanulóinknak lehetősége volt más iskolák tanulóival is megismerkedni és új barátságokat kötni.

Az osztálykirándulás programjaiban csapatépítő, élménypedagógiai foglalkozások, ismeretterjesztő és földrajzi ismereteket bővítő előadások is szerepeltek. A tábor célja az iskolában szerzett ismeretek élménypedagógiai eszközökkel történő elmélyítése.

A tábor ideje alatt változatos programokon vehettek részt a gyerekek. Egy autóktól elzárt gyalogos sétányon lehet megközelíteni a Balaton-partot, ahol már rögtön az első napon egy sétahajózásban volt részünk a Szélkirálynő nevű katamarán fedélzetén. A kaland azért is izgalmasnak bizonyult, mert közben az eső is eleredt. Élményeink egy fantasztikus kutyabemutatón csak tovább gazdagodtak, míg az este egy fergeteges könnyűzenei koncerttel zárult. A 2. napon izgalmas fizikai és kémiai kísérleteket végeztünk, és érdekes mesekvíz során is bizonyították tanulóink tudásukat. Ezt követően egy varázslatos cirkusz világába kalandoztunk, majd felfedeztük a Haditechnikai Parkban található tüzérségi eszközöket, páncélos vagy repülő járműveket. Együtt zsongtunk a közösségépítő foglakozáson, és a játékok keretein belül igazi közösségé kovácsolódtunk. A nap zárásaként pedig közös diszkó várt ránk.

A 3. napon, miután becsomagoltunk, busszal utaztunk haza, tele élményekkel.  Nagyon örülünk, hogy a pályázatunk sikeres volt, és reméljük, hogy az elkövetkező években más osztályoknak is hasonló élményekben lehet részük. Köszönjük az iskola vezetőségének is a támogatást!!!

Képek: https://www.illyes-heviz.hu/galeriak/tavaszi-ottalvos-

Pályázatok

Határtalanul
Erzsébet táborok
Ökoiskola
 Okosan a pénzzel!
NKA
Bethlen Gábor Alap