Látogatás a budapesti Goethe Intézetben

Látogatás a budapesti Goethe Intézetben

2023. november 24-én, pénteki napon, 16 tanulóval vonattal utaztunk Budapestre, ahol a Goethe Intézetben 12:00-13:30 között részt vettünk egy foglalkozáson.

A Budapesti Goethe Intézet a Németországi Szövetségi Köztársaság világszerte tevékeny kulturális intézményhálózatának magyarországi fiókja. Legfőbb feladata a német nyelv megismertetése és a nemzetközi kulturális együttműködés támogatása. 

A tanulók szakemberek segítségével, játék, mozgás keretében – német nyelvű vezetéssel- bejárták az intézet épületét a földszinttől a 3. emeletig, miközben érdekes feladatokat kellett megoldaniuk, melyek során új információkkal gazdagodtak Németországról. Megismerték közben az intézet által kínált lehetőségeket is. A könyvtárban is kutathattak. A látogatás kb. 90 perces volt, és csak német nyelven zajlott.  A tanulók sok-sok érdekes információval gazdagodtak, és apró ajándékokkal, bővebb szókinccsel, élményekkel gazdagon tértek haza.

A délelőtt során meglátogattuk a A Magyar Természettudományi Múzeumot is, ahol Magyarország  legnagyobb természetrajzi (ásványtani kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteménye található.

Eseménydús nap volt. Köszönjük, hogy tanítási napon lehetőséget kaptunk ennek a kirándulásnak a megvalósítására.

Kapcsolódó galéria

Látogatás a budapesti Goethe Intézetben

Pályázatok

NKA
Ökoiskola
Erzsébet táborok
 Okosan a pénzzel!
Határtalanul
Bethlen Gábor Alap