SZABADÍTSÁTOK KI GORDONT!

SZABADÍTSÁTOK KI GORDONT!

Interaktív bűnmegelőzési játék a rendőrség bűnmegelőzési szakembereinek vezetésével.

A „Szabadítsátok ki Gordont!” című játékban Gordon, egy plüss játékmackó, amely egy iskolás gyermeket szimbolizál, akit az osztálytársai folyamatosan csúfolnak, megaláznak, kínos helyzetekbe hoznak először az iskolában, majd az interneten is. Gordont a társai kirekesztették, bántalmazták és ettől zárkózottá vált.

A játékban résztvevő 6. évfolyamos osztályok tanulói csapatokat alkotva, különböző ügyességi, logikai feladatok megoldásával juthattak el a végeredményig, így kiszabadíthatták Gordont a zárkózottságából. A foglalkozás rámutatott arra, hogy egy csoportban mindenkire szükség van, senkit sem szabad kiközösíteni. Az ilyen eseteket csak együtt lehet megelőzni, a megelőzés mindenkinek a feladata, felelőssége.

Az iskolai és internetes zaklatás témakörére épülő foglalkozás során a tanulók különböző, a bűncselekményekkel, a bűnmegelőzéssel és az áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre keresték a válaszokat. A játék közben feltehették kérdéseiket a rendőrség bűnmegelőzési szakembereinek, valamint elmondhatták a témával kapcsolatos tapasztalataikat is.

Köszönjük a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek, hogy eljöttek iskolánkba és megmutatták a hatodikosoknak, hogy másként is lehet.

Kapcsolódó galéria

SZABADÍTSÁTOK KI GORDONT!

Pályázatok

NKA
Erzsébet táborok
Bethlen Gábor Alap
Határtalanul
Ökoiskola
 Okosan a pénzzel!