Az Állatok Világnapja 2020

Az Állatok Világnapja 2020

Minden év október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. Iskolánk egyik hagyománya, hogy mi is megemlékezünk erről az eseményről. Minden évben más módon hívjuk fel a gyerekek figyelmét a biológiai sokszínűség fontosságára. Idén a Fenntarthatóság Témahéthez is kapcsolódóan kreatív állatábrázolásokat valósítottunk meg.

Alsós tanulóink különféle technikákkal, ötletes módon ábrázoltak állatokat. Ezen munkákat az aulában állítottuk ki. A Mozdulj a Klímáért egyik feladata a beporzók munkájának fontossága, tevékenységük megismertetése. Az Állatok Világnapja alkalmából a Kisaulában hoztunk létre egy kiállítást a méheket, munkájukat ábrázolva. Ezek az alkotások is alsós tanulóink kézügyességét dicsérik.

Felsős diákjaink egy darázsgarázs elkészítésében ügyeskedtek, amelyet az udvaron helyeztünk el. Ennek elkészítésében külön köszönetet érdemelnek 7. b osztályos tanulóink, Kocsis Erik és Bogdán Norbert, akik régi raklapokból állították elő az alapanyagot, amelyet Hocz Szabolcs tanár úr formált házikóvá.

Ezek a tevékenységek is lehetőséget teremtenek tanulóink számára, hogy ne csak az iskolai tananyagból és a tankönyvekből jussanak a fenntarthatóság eszmeiségének megismeréséhez. Minél többféle impulzus éri a gyerekeket ebben a témában, annál fontosabbá válhatnak számukra az általuk közvetített üzenetek.

Kapcsolódó galéria

Állatok világnapja 2020

Pályázatok

Bethlen Gábor Alap
Ökoiskola
NKA
Erzsébet táborok
 Okosan a pénzzel!
Határtalanul