Madarak és fák napja

Madarak és fák napja

Iskolánkban minden évben megrendezésre kerül egy olyan program, ami a Nemzetközi Környezetvédelmi Jeles Napok valamelyikéhez tartozik. Idén a Madarak és Fák Napjára esett a választásunk. Ezt a témát a diákönkormányzati napon jártuk körbe, ismertettünk meg olyan információkat a tanulókkal, amelyeket tanórákon nincs módunkban elmondani.

A nap kezdetekor versekkel és énekkel köszöntöttük egymást. Előzetes feladatként madáretetőket lehetett készíteni, ezek értékelése, díjazása is a nap kezdetére esett.

A délelőtt folyamán az alsó tagozatosok egy nagyon érdekes feladatokkal, ismeretszerzési lehetőségekkel tarkított akadályversenyen mentek végig, ahol megismerték, miért is fontos a „Rovarhotel” a kertünkben, a köztereinken, vagy éppen az iskola aprócska udvarán. Ezeket a „hoteleket” be is rendeztük eljövendő lakóik számára. Madárhangokat, madarakról szóló énekeket daloltak. Ügyességi feladatokkal tarkított délelőtt után a délután folyamán A Nők a Balatonért Egyesület által hozott társasjátékokkal játszottak az alsós diákok. A Balaton társasjáték a 3. és 4. évfolyamosoknak, a szelektív hulladékgyűjtésre ráhangoló társasjátékot az 1. és 2. évfolyamosok vehették birtokukba.

A felsőbb  évfolyamosok közül a 8. osztályos diákok kerékpártúra keretében a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomásra kerekeztek el, ahol előadást hallgattak meg és körülnézhettek ezen az önkéntesek által működtetett állomáson.

Az 5., 6., és 7.-es tanulók hasonlóan az alsós társaikhoz akadályversenyen jutottak végig, ám előtte Darázsi András, Fehér Csaba előadását hallgathatták meg a Kis-Balaton madár és élővilágáról. Ezután következtek az érdekes feladatok. Az állomásokon a kollégák mellett szülők is jelen voltak, akik egy kicsit betekinthettek az iskola életébe, ha nem is a megszokott formában.

Kapcsolódó galéria

Madarak és fák napja

Pályázatok

Erzsébet táborok
Határtalanul
Ökoiskola
NKA
 Okosan a pénzzel!
Bethlen Gábor Alap