Tájékoztatás az oktatás újraindításáról

Tájékoztatás az oktatás újraindításáról

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a hatályos rendelkezés alapján a felső tagozat számára a már megszokott online órarend szerint folytatódik az oktatás május 7-ig. A jelenlegi szabályozás szerint ők először május 10-én, hétfőn jönnek iskolába. Az iskolai felügyelet számukra továbbra is igényelhető, melyet az adott hetet megelőző csütörtök 16.00 óráig az osztályfőnöknek írásban jelezni szíveskedjenek.

Az alsó tagozatos (1-4. osztály) diákok 2021. 04. 19-től jelenléti oktatásban vesznek részt.

Hétfőn reggel a szokásos időpontban jönnek az iskolába, és a szeptembertől érvényben lévő órarend szerint folytatják munkájukat mind a délelőtti, mind a délutáni foglalkozások tekintetében. A bejáró tanulók utazása sem módosul.

Továbbra is hatályosak az egészséget védő intézkedések: kötelező a maszk használata, a lázmérés és kézfertőtlenítés.  Az étkezéssel kapcsolatban sincs változás, az ebédeltetés az eddigi formájában zajlik. Az iskolai büfé 2021. május 10-ig nem üzemel.

Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy az intézménybe csak teljesen egészséges gyermek jöhet! Arra kérem Önöket, hogy lázas, köhögő, hasmenéses stb. tünetekkel rendelkező tanulót semmiképpen ne küldjenek iskolába! Az ilyen panaszokkal rendelkező diákokat – a közösség biztonsága érdekében – haladéktalanul elkülönítjük és hazaküldjük. A betegség után csak orvosi igazolással jöhet iskolába a tanuló!

Amennyiben azt szeretnék, hogy gyermekük a jelenléti oktatásban ne vegyen részt, lehetőségük van írásbeli kérvény benyújtására. 

A kérelmet az info@illyes-heviz.hu email címre szíveskedjenek számomra elküldeni.

Ugyanakkor felhívom a figyelmüket arra, hogy a 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendeletnek az igazolt és igazolatlan hiányzásokra vonatkozó szabálya változatlanul érvényes, tehát 250 órát meghaladó hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanév folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozóvizsga letételével teljesítheti a tanév kötelezettségeit.

A jelenléti és a digitális oktatás párhuzamosan nem folytatható, természetesen azon tanulók számára, akik otthon maradnak, a tananyagot és leckét az eddig megszokott módon (Kréta-napló felülete) továbbítja az iskola.  

Köszönöm megértésüket, vigyázzunk egymásra!

 

Hévíz, 2021. április 16.                                                        

                                                                                              Jancsekityné Iváncsics Márta

                                                                                                          intézményvezető

Pályázatok

Bethlen Gábor Alap
Határtalanul
NKA
Ökoiskola
 Okosan a pénzzel!
Erzsébet táborok